261 poze   2837 vizite

Legendele Palatului Regele Geunchogo

Geunchogo (?-375,r. 346-375) a fost al 13-lea rege al Baekje,unul dintre cele Trei Regate ale Coreei.El a domnit peste varful puterilor statului Baekje.

Geunchogo a fost al doilea fiu al regelui Biryu si a devenit rege la moartea regelui Gye.Domnia sa pare sa fi fost marcata de ascensiunea permanenta a descendentilor regelui Chogo (reflectat in numele lui Geunchogo) peste cei ai regelui Goi, si s-a incheiat prin domnia alternativa a doua linii.

La urcarea pe tron,Geunchogo a stabilit sa consolideze puterea regala in cadrul statului Baekje. El a redus puterea aristocratiei si a instituit un sistem de guvernare local, cu conducatori regionali,numiti de catre instanta de judecata.

Regele Geunchogo s-a casatorit cu o femeie din familia Jin,stabilind un precedent pentru succesorii sai.

El a mutat capitala la Hansan, Seul-ul de astazi.

Sub Geunchogo, Baekje a ajuns la cea mai mare extindere geografica si putere politica.Triburile Mahan ramase au fost anexate in 369.Confederatia vestica Gaya a intrat sub dependenta regatului Baekje.

In 369,regatul Baekje a fost invadat de Goguryeo,dar a contraatacat in forta (Batalia de la Chiyang).In 371,armata de 30000 de soldati Baekje,condusa de Printul Mostenitor Geungusu,a luat cetatea Pyongyang,ucigandu-l pe regele Gogugwon al Goguryeo.

La sfarsitul acestor cuceriri,Baekje controla o mare parte din Peninsula Coreeana,inclusiv Gyeonggi,Chungcheong si Jeola,si parti ale provinciilor Gangwon si Hwanghae.

In 366,Geunchogo s-a aliat cu Silla.
Geunchogo a fost interesat,de asemenea,de cultura si de studiul chinezesc,ale dinastiei Jin.

Potrivit surselor,Coreea a avut primul contact diplomatic in 372,cand Geunchogo a trimis o delegatie la Curtea lui Jin.In acelasi an,China a trimis o delegatie,acordandu-i lui Geunchogo titlul de “Administrator general al Lelang”.
In timpul domniei sale,Baekje a activat si a condus schimburile comerciale intre China,Peninsula Coreeana si Japonia,comert cunoscut sub numele de “comert triunghi”.In mod traditional,comertul a fost,in cea mai mare parte,dominat de imparatii chinezi; cu toate acestea,dupa ce China a pierdut controlul asupra Lelang,nordul Chinei a intrat sub stapanirea cetatenilor straini,inclusiv Xiongnu,Xianbei si Qiang,lipsiti de experienta pe mare.Baekje a devenit noul centru comercial din Asia de Est.
Sabia oferita de Geunchogo domnitorului Yamato reprezinta o dovada a relatiilor de prietenie dintre Baekje si Japonia.
Geunchogo i-a trimis pe savantii Wang In si Ajikgi in Japonia pentru a raspandi cunostiinte despre confucianism si caracterele chinezesti.
De asemenea,in timpul domniei sale,o carte despre istoria Baekje,numita Seogi,a fost scrisa de catre savantul Go Heung.Scopul sau principal nu a fost doar pentru a inregistra istoria,ci pentru a afisa puterea statului Baekje.Cu toate acestea,cartea nu a supravietuit.
Viata Regelui Geunchogo,regele razboinic al Baekje,este ecranizata in drama istorica “Regele Geunchogo“,produsa de KBS1 in 2010 (in rolul regelui Geunchogo apare actorul Kam Woo Sung).
1
1
17
17
34
34
156fxnl
156fxnl
330300_1; 당신은 내가 원하는거야...
330300_1
183010005l
183010005l
183014024_L
183014024_L
f_123481; Ajikai...Sarang Heyo
f_123481
images
images
REGELE-GEUNCHOGO
REGELE-GEUNCHOGO

Comentarii album • 1
bybydeny 15 ianuarie 2012  
da e fff frumos serialul
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.